Rozšírenie WiFi siete pre firmy a veľké domácnosti Pokryte väčší pracovný priestor, čím umožníte rast a rozvoj firmy.

S narastajúcim počtom zariadení pripojených k WiFi sieti a s rozširovaním oblastí, ktoré potrebujú pokrytie, sa stáva problémom dosiahnuť silné a stabilné pripojenie v celej budove. 

Tu prichádza na rad rozšírenie WiFi siete, ktoré môžete dosiahnuť niekoľkými spôsobmi.


Kým v minulosti bolo bežné používať káble Ethernetu na pripojenie viacerých prístupových bodov, moderné technológie umožňujú aj bezdrôtové riešenia. Existujú tri hlavné spôsoby rozšírenia WiFi siete.

Plánovanie je kľúčovým prvkom, pretože nesprávne umiestnené prístupové body alebo nevhodné nastavenia môžu spôsobiť problémy s pripojením.

Mesh WiFi siet

  • rovnomerné pokrytie vytvorené bezdrôtovou mriežkou viacerých uzlov

  • automaticky optimalizovať pripojenie medzi jednotlivými uzlami

  • jednoduchá inštalácia a správa

Táto sieť je vhodná pre veľké domácnosti, kancelárie a iné miesta, kde je dôležitý spoľahlivý a bezproblémový prístup k internetu.

AP Prístupové body (Access Point)

  • rozšírenie WiFi siete s využitím existujúcej LAN siete

  • možnosť vzdialeného napájania prostredníctvom PoE

  • nízka latencia

Viacero prístupových bodov je umiestnených v rôznych častiach budovy, čím sa zabezpečuje rovnomerné pokrytie. Prístupové body môžu byť pripojené k centrálnej smerovači alebo kontrolované cez správcu siete.

Powerline extendery

  • nie sú potrebné ďalšie dátové káble

  • efektívne rozšírenie pokrytia signálom v domácnosti

  • dodávané ako set vysielača a prijímača

Tieto adaptéry umožňujú využiť existujúce elektrické vedenie v budove na prenos dát medzi prístupovými bodmi. Sú užitočné tam, kde káble Ethernet nie sú praktické.

Voľba vhodných zariadení

Pri rozširovaní WiFi siete je dôležité zvoliť vhodné zariadenia. Rýchlosť, výkon a kompatibilita s existujúcimi zariadeniami sú dôležité faktory. Vo firme môže byť potrebné investovať do profesionálnych prístupových bodov, ktoré sú navrhnuté pre intenzívne použitie a majú rozšírené funkcie, ako je správa siete a bezpečnosť. V domácnosti môžu byť dostačujúce spotrebné prístupové body.

Správa siete

Správa WiFi siete je kľúčovým prvkom pri jej rozšírení. Moderné prístupové body a smerovače umožňujú ľahkú konfiguráciu a správu siete. Môžete nastaviť rôzne bezpečnostné opatrenia, rozdeľovať sieť na viacero virtuálnych sietí (VLAN) a monitorovať prevádzku. Pre firmy môže byť užitočné mať správcu siete, ktorý bude zodpovedný za údržbu a optimalizáciu siete.

Rozširujete oblasť pokrytia

Rozšírenie WiFi siete pre firmy a veľké domácnosti je dôležitým krokom pre zabezpečenie silného a spoľahlivého pripojenia k internetu. S vhodným plánovaním, správnymi zariadeniami a dôkladnou údržbou môže byť WiFi sieť efektívnym nástrojom na podporu produktivity a pohodlia v modernom svete.
  • Zabezpečuje bezpečnosť a monitorovanie siete

  • Znížuje náklady na káble a infraštruktúru


Pomôžeme vám vylepšiť vašu sieť


Napíšte nám prostredníctvom tohto kontaktného fomulára vašu požiadavku a my vám navrhneme ideálne riešenie.
Viac informácii o ochrane vašich osobných údajov nájdete na web stránke / web sídle https://www.ferimex.sk/osobneudaje